Showing 1–12 of 17 results

La Disclima îți oferim o gamă largă de produse care să te ajute să creezi temperatura dorită în locuința personală sau în spațiul comercial. Suntem pe piață din 2009 și de-a lungul timpului am reușit să mulțumim mii de clienți cu serviciile noastre de instalare si service pentru aparate de aer conditionat în Vaslui, Iasi, Bacau si Neamt.

instalare si service pentru aparate de aer conditionat în Vaslui, Iasi, Bacau si Neamt

Instalare si service pentru aparate de aer conditionat Vaslui, Iasi, Bacau si Neamt

Instalarea și service-ul pentru aparate de aer condiționat sunt două servicii separate, dar strâns legate, care sunt esențiale pentru a menține un sistem de climatizare funcțional și eficient.

Instalarea unui aparat de aer condiționat implică montarea unității interioare și a celei exterioare, precum și conectarea acestora la conductele de aer și la sursa de alimentare electrică. Este important ca instalarea să fie efectuată de către un tehnician calificat, care să aibă experiență în instalarea de sisteme de aer condiționat și care să știe să efectueze toate conexiunile în mod corect.

Service-ul pentru aparate de aer condiționat este o altă activitate esențială pentru a menține un sistem de climatizare într-o stare bună de funcționare. Serviciile de întreținere periodice includ curățarea și înlocuirea filtrelor de aer, verificarea presiunii și a nivelului de refrigerant, verificarea tensiunii și strângerea conexiunilor electrice și verificarea funcționării sistemului în general. Aceste verificări și întrețineri sunt importante pentru a preveni problemele de funcționare, precum și pentru a prelungi durata de viață a sistemului.

Este recomandat să apelați la un serviciu de instalare și service autorizat, care poate oferi garanții și care are experiență în instalarea și întreținerea diferitelor tipuri de aparate de aer condiționat.

Aer conditionat de pardoseala

Aer conditionat de pardoseala este un sistem de climatizare care este instalat în podea în loc să fie montat în tavan sau pe perete. În mod tradițional, sistemele de aer condiționat sunt instalate într-un tavan suspendat sau pe perete pentru a maximiza eficiența și pentru a economisi spațiu. Cu toate acestea, sistemul de aer condiționat de pardoseală este o alternativă mai recentă și tot mai populară în rândul arhitecților și inginerilor.

Un sistem de aer condiționat de pardoseală funcționează prin furnizarea de aer răcit sau încălzit prin intermediul unor conducte poziționate în podea. Aerul este distribuit în încăpere prin intermediul grilelor de ventilație amplasate în podea. Acestea sunt proiectate pentru a furniza fluxuri de aer direcționate în sus, într-un mod uniform, pentru a evita crearea unor zone cu aer rece sau cald.

Avantajele aerului condiționat de pardoseală includ:

  • Este mai eficient decât sistemele tradiționale de aer condiționat, deoarece aerul răcit sau încălzit este furnizat la nivelul solului unde temperatura este mai constantă și astfel distribuția căldurii este mai uniformă în încăpere.
  • Oferă un aspect estetic mai plăcut, deoarece nu există unități vizibile de aer condiționat montate pe perete sau tavan.
  • Îmbunătățește calitatea aerului din încăpere prin recircularea aerului viciat spre unitatea de aer condiționat și furnizarea de aer proaspăt prin intermediul grilelor de ventilație.

Aer conditionat de tip coloana

Aerul condiționat de tip coloană este un dispozitiv compact și eficient, care este conceput să ofere confort termic în încăperi mai mari. Acesta este un dispozitiv autonom, care poate fi instalat într-un spațiu restrâns, fără a necesita o unitate exterioară.

Unul dintre avantajele acestui tip de aer condiționat este că poate fi amplasat într-un colț al încăperii, economisind astfel spațiu. De asemenea, poate fi mutat cu ușurință dintr-o cameră în alta, fără a fi necesară o instalare suplimentară.

Coloane de aer conditionat sunt, de obicei, mai puțin zgomotoase decât alte tipuri de unități, iar unele modele sunt dotate cu funcții suplimentare, cum ar fi purificarea aerului sau umidificarea. În plus, multe modele sunt dotate cu un termostat reglabil și cu un temporizator pentru a controla temperatura camerei și a economisi energie.

Aer conditionat de tip VRF

Sistemul de aer conditionat de tip VRF (flux de refrigerant variabil) este o soluție de climatizare ce utilizează o singură unitate exterioară pentru a alimenta mai multe unități interioare, oferind o climatizare individualizată și control precis al temperaturii în fiecare cameră.

Funcționarea sistemului VRF este posibilă datorită unui sistem avansat de distribuție a fluxului de refrigerant prin intermediul unui circuit închis de conducte, unde capacitatea de răcire și încălzire poate fi reglată pentru fiecare cameră în parte. Spre deosebire de sistemele tradiționale de aer condiționat central, care distribuie aerul condiționat printr-un sistem de conducte, sistemul VRF utilizează conducte mai mici și flexibile, ceea ce face instalarea sa mai ușoară și mai flexibilă.

Avantajele sistemului VRF includ economia de energie, flexibilitatea în proiectare și instalare, controlul individual al temperaturii și al debitului de aer, funcționare silențioasă, precum și o mai bună gestionare a condensului. De asemenea, sistemul VRF este potrivit pentru clădiri cu mai multe etaje sau cu diverse utilizări, precum hoteluri, clădiri de birouri sau centre comerciale.

Un alt avantaj al sistemului VRF este că poate fi integrat cu alte sisteme de automatizare a clădirilor, cum ar fi sistemele de iluminat sau de siguranță, pentru a oferi o soluție inteligentă și integrată de gestionare a climei și a energiei.

Sistemul de aer condiționat de tip VRF este o soluție modernă și eficientă pentru climatizarea clădirilor de diverse dimensiuni și utilizări, oferind un control individualizat al temperaturii și economie de energie.

Caseta 4 directii

Caseta 4 direcții pentru aer condiționat se referă la un tip de unitate de aer condiționat care are capacitatea de a dispersa aerul rece în patru direcții diferite. Această caracteristică poate fi deosebit de utilă pentru a asigura o distribuție uniformă a aerului rece într-o cameră mare sau într-o încăpere cu mai multe persoane.

Aceste unități de aer condiționat pot fi montate atât pe perete, cât și în tavan, și sunt disponibile în diferite dimensiuni și capacități pentru a se potrivi cu nevoile specifice ale diferitelor spații. În plus, multe dintre aceste unități au caracteristici suplimentare, cum ar fi filtre de aer, care pot ajuta la îmbunătățirea calității aerului dintr-o cameră.

În general, casete 4 directii pentru aer condiționat sunt ideale pentru a furniza confort termic într-o gamă largă de setări, inclusiv în birouri, hoteluri, magazine, restaurante și alte spații comerciale. Acestea oferă o alternativă eficientă din punct de vedere energetic la alte tipuri de unități de aer condiționat și pot contribui la reducerea facturilor de energie electrică în timpul verii.

Duct de tavan

Un duct de tavan este o conductă de aer condiționat sau ventilare care este instalată în tavanul unei clădiri. Acestea sunt utilizate pentru a distribui aerul condiționat sau ventilat în încăperi, fiind mai estetice decât alte opțiuni de conducte care pot fi montate pe pereți sau podele.

Ducturile de tavan pot fi construite din diferite materiale, cum ar fi oțel galvanizat, aluminiu sau plastic, în funcție de nevoile specifice ale proiectului. Acestea pot fi proiectate pentru a fi ascunse complet în tavan sau pentru a fi vizibile în încăperi, în funcție de preferințele estetice ale proprietarului clădirii.

Unele dintre avantajele utilizării ductelor de tavan includ distribuția uniformă a aerului condiționat sau ventilat, fără a ocupa spațiu prețios în încăpere, și reducerea zgomotului din interiorul încăperii prin trecerea aerului prin conducte.

Pompe de caldura

Pompele de căldură sunt dispozitive care transferă căldură dintr-un mediu la altul prin intermediul unui ciclu termodinamic. Acestea pot fi folosite pentru încălzirea sau răcirea unei locuințe sau clădiri și pot fi alimentate cu energie electrică sau cu combustibil.

Există mai multe tipuri de pompe de caldura, dar cele mai comune sunt cele aer-apa și cele geotermale. Pompele de căldură aer-apa transferă căldura din aerul exterior într-un lichid de răcire, care este apoi pompat într-un sistem de conducte subterane sau într-un sistem de încălzire centralizat. Pompele de căldură geotermale, în schimb, transferă căldura din solul sau apa subterană prin intermediul unor conducte care sunt îngropate în pământ.

Pompele de căldură prezintă multiple avantaje față de alte sisteme de încălzire sau răcire, cum ar fi centralele termice sau aerul condiționat. Acestea sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, deoarece transferă căldura dintr-un mediu deja cald într-un mediu mai rece, în loc să genereze căldură prin arderea combustibililor fosili. De asemenea, pompele de căldură sunt mai ecologice și mai prietenoase cu mediul înconjurător, deoarece nu emit gaze de seră sau alte substanțe nocive.

Sisteme multisplit

Sistemele multisplit sunt sisteme de climatizare care constau într-un compresor comun care este conectat la mai multe unități interioare, permițând astfel controlul individual al temperaturii în fiecare cameră sau spațiu în care sunt instalate unitățile interioare. Acest sistem este diferit de sistemele de climatizare cu split-uri simple, care au un compresor și o unitate interioară asociată.

Aceste sisteme multisplit pot fi configurate cu două până la opt unități interioare, în funcție de nevoile utilizatorului și de capacitatea compresorului. Acestea sunt ideale pentru casele sau birourile cu mai multe camere, deoarece permit economisirea spațiului și reducerea costurilor de instalare, în comparație cu instalarea unor sisteme separate în fiecare cameră.

O altă caracteristică importantă a sistemelor multisplit este că acestea sunt mai eficiente energetic decât sistemele tradiționale de climatizare cu split-uri simple, deoarece compresorul comun este mai eficient decât mai mulți compresoare individuali. Aceste sisteme pot fi, de asemenea, dotate cu tehnologii moderne de economisire a energiei, cum ar fi invertorul, care ajustează viteza compresorului pentru a menține o temperatură constantă în fiecare cameră și a reduce consumul de energie.

Split de perete

Split de perete este o soluție de aer condiționat care constă dintr-un sistem format din două unități separate – o unitate exterioară și una interioară. Acestea sunt conectate printr-un tub de refrigerant și prin cabluri electrice.

Unitatea exterioară este amplasată în exteriorul clădirii și conține compresorul, ventilatorul și condensatorul. Unitatea interioară este amplasată în interiorul camerei și conține evaporatorul și un ventilator.

Funcționarea sistemului constă în preluarea aerului cald din camera interioară de către evaporator, care îl răcește și îl circulă înapoi în cameră. În același timp, unitatea exterioară preia căldura din camera interioară și o elimină în mediul exterior prin intermediul condensatorului.

Split de perete oferă o varietate de avantaje, cum ar fi eficiența energetică ridicată, controlul individual al temperaturii în fiecare cameră, designul compact și silențios, precum și capacitatea de a fi instalat în orice cameră.

Acest website foloseste cookie-uri pentru a ne asigura ca obtineti cea mai buna experienta. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati Pagina Politicii de Confidentialitate.