Intretinere aer conditionat: Cum sa prelungesti durata de viata a AC-ului

Cum sa prelungesti durata de viata a AC-ului

Avand in vedere faptul ca vara de vara temperaturile incep sa devina din ce in ce mai ridicate, un numar mare de persoane se orienteaza catre aerul conditionat, astfel incat sa-si mentina casele cat mai racoroase, iar atmosfera sa fie una cat mai placuta. Pe langa locuinte, intretinere aer conditionat este foarte necesar in orice loc, acesta reusind sa imbunatateasca conditiile desfasuratii activitatilor in situatia in care afara este mai racoare.

intretinere aer conditionat Disclima

Aerul conditionat este folosit asadar in ziua de azi destul de des, de aceea este bine sa stiti cateva lucruri si despre intretinerea sa, astfel incat acesta sa aiba o viata cat mai lunga. O cat mai buna intretinere a aerului conditionat este asadar necesara, astfel incat pe termen lung sa reusiti sa economisiti bani. Este important asadar sa tineti cont de cateva sfaturi, astfel incat sa economisiti o parte din bani.

La ce trebuie sa fiti atenti pentru intretinere aer conditionat?

Primul lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere este sa va intretineti cat mai bine aerul conditionat. Este importanta asadar o cat mai buna cauratare a filtrelor de aer. Este important asadar sa curatati aceste filtre de aer cel putin o data pe luna, astfel incat sa impiedicati pe cat posibil acumularea de praf. De asemenea, in acest fel veti impiedica si acumularea de murdarie in aparatul de aer conditionat. Murdaria nu face decat sa impiedice fulxul de aer, reducand semnificativ eficienta sistemului per total.

Un alt lucru pe care il mai puteti face este sa verificati si nivelul de freon al sistemului si sa efectuati orice fel de intretinere aer conditionat necesara, astfel incat sa va asigurati ca aparatul de aer conditionat functioneaza cat mai optim. Tineti cont si de faptul ca temperatura aerului conditionat trebuie sa fie la un nivel cat mai confortabil, dar acest nivel nu trebuie nici sa fie unul exagerat de scazut. Acest lucru nu face decat sa reduca eficienta sistemului, crescand si costurile cu energia electrica. Este important asadar sa mentineti o temperatura cat mai potrivita, iar cand nu sunteti acasa sau la birou, puteti sa inchideti sistemul in totalitate. In acest fel, ii veti prelungi durata de viata si veti face si unele economii.

Un alt lucru pe care trebuie sa-l aveti in vedere este expunerea directa a aerului conditionat in razele soarelui. Acest lucru poate duce la o crestere a temperaturii, lucru care poate duce in final la o reducere a eficientei sistemului. Acesta poate fi si motivul pentru care sistemul are de suferit din cazua unei uzuri mai rapide a componentelor. Evitati pe cat posibil instalarea sistemului de aer conditionat in locuri pline de praf sau umede pentru ca acestea pot contribui la acumularea de murdarie, lucru care duce in final si la o diminuare a eficientei aparatului de aer conditionat.

Un termostat aer conditionat, de mare ajutor!

Un termostat poate fi si el utilizat foarte eficient din acest punct de vedere, un astfel de termostat regland temperatura sistemului de aer conditionat, in functie de nevoile pe care le aveti pentru racire. In acest fel, veti economisi energia, lucru care va duce la o prelungire a duratei de viata a sistemului. Acesta va functiona asadar doar in situatia in care este necesar, lucru care reduce semnificativ uzura, dar si consumul de energie electrica. Mai puteti sa utilizati si alte modalitati de racire in unele situatii inainte de a porni aerul conditionat, astfel incat sa mariti cat mai mult durata de viata a acestuia.

Asigurati-va si de faptul ca aerul conditionat este instalat corect, el fiind potrivit pentru dimensiunea, dar si pentru necesitatile camerei voastre. O recenzie anuala a sistemului de intretinere aer conditionat este un alt lucru de avut in vedere. Un specialist poate asadar sa va verifice aerul conditionat si sa vedeti daca au aparut sau nu probleme la el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website foloseste cookie-uri pentru a ne asigura ca obtineti cea mai buna experienta. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati Pagina Politicii de Confidentialitate.