Aer conditionat Bacau: alegerea corecta a AC-ului pentru acasa

Aer conditionat Bacau - alegerea corecta a AC-ului pentru acasa

Alegerea instalatiei de climatizare potrivite pentru casa dumenavoastra nu este o misiune usoara. Sunt aspecte pe care trebuie sa le luati in considerare, chiar inainte de a va apuca de cautari. In primul rand, trebuie sa stiti dimensiunile casei si nevoile pe care le aveti pentru a alege aparatul de aer conditionat Bacau potrivit pentru casa dumneavoastra.

Inainte de a va interesa de pret, exista si alte aspecte mult mai importante de luat in considerare. Un detaliu de neevitat este numarul de camere de care dispune locuinta dumneavoastra, deoarece instalatia este de mai multe tipuri, iar una nepotrivita va aduce doar probleme.

cel mai bun aer conditionat Bacau

Astfel, este foarte important sa va concentrati pe aspecte care privesc capacitatile si eficientele energetice pentru obtinerea unei climatizari optime. Dupa, puteti trece la caracteristicile si performantele dorite.

Mai jos vom trece impreuna prin aspectele cele mai importante, astfel, redand un scurt ghid ce sa va usureze procesul de alegerea a aparatelor de aer conditionat.

Care sunt caracteristicile esentiale pentru alegerea unei instalatii de aer conditionat Bacau?

Exista cateva aspecte esentiale de luat in vedere atunci cand doriti sa achizitionati aparatul de aer conditionat Bacau potrivit nevoilor personale. Iata cateva criterii de care trebuie sa tii cont:

Destinatia spatiului si amplasarea sa

In cazul spatiilor comerciale, aerele conditionate sunt mai greu de climatizat. Insa, in cazul locuintelor personale este important sa aveti in vedere urmatoarele:

  • cate camere exista;
  • cate persoane locuiesc sub acelasi acoperis;
  • dimensiunile camerelor;
  • tipul de activitati ce se desfasoara.

Astfel, in cazul in care exista un birou sau munca dumneavoastra se realizeaza de acasa, ori printre membrii familiei se afla un copil mic sau animalute, atunci alegerea aerului conditionat va fi direct influentata de acesti factori.

Izolarea termica a casei

Este foarte important sa aveti in vedere si gradul de izolare termica a casei dumneavoastra, deoarece aceasta va influenta intr-o mare masura temperatura din interiorul acesteia. Astfel, in functie de acest criteriu, veti fi obligat sa folositi mai mult decat este necesar aerul conditionat Bacau pentru a obtine temperatura ideala in timpul perioadelor toride ale anului.

Comunicarea dintre camere si suprafata lor

In cazul spatiilor open space, alegerea aparatului de aer conditionat devine un proces mai simplu, deoarece trebuie sa luati in considerare doar o singura suprafata. In cazul in care detineti o locuinta cu mai multe camere, atunci este foarte important sa luati in considerare nivelul de comunicare dintre ele:

  • felul in care sunt amplasate usile;
  • holurile dintre camere.

Toate aceste elemente vor influenta in mod direct trecerea aerului rece de la o camera la alta.

Detineti aparate care deja degaja caldura

In orice fel de locuinta exista consumatori energetici care vor genera constant sau nu caldura. Actiunea lor poate fi un factor care influenteaza in permanenta temperatura din casa.

Astfel, putem lua in discutie frigiderul sau in cazul aparatelor cu o functionalitate discontinua, putem pomeni de masina de spalat si uscat rufe sau cea de vase, ori chiar aspiratorul.

Oricum, in timpul perioadelor toride se recomanda ca anumite activitati casnice sa fie realizate spre seara, cand nu mai exista caldura care sa intre in locuinta din mediul exterior.

Care este dimensiunea ferestrelor

Dimensiunea ferestrelor este si ea un factor foarte important in procesul alegerii aparatului de aer conditionat Bacau potrivit. Acestea vor influenta la randul lor cantitatea de temperatura care intra in interiorul casei dumneavoastra.

Puteti opta pentru draperii opace, prin care razele soarelui nu pot patrunde, astfel incat puteti obtine pana la 6 grade Celsius in minus pentru confortul termic din interiorul locuintei.

Tipul sistemului de climatizare

Exista doua sisteme foarte populare printre alegerile oamenilor:

  1. Sistemele Split – sunt o alegere clasica, pe care o puteti face si dumneavoastra, fiind printre cele mai populare; acestea sunt formate dintr-o unitate exterioara si una interioara ce vor face fata cu brio nevoilor unei locuinte de marimi obisnuite;
  2. Sistemele Multi Split – spre deosebire de modelul anterior, acestea sunt formate tot dintr-o unitate exterioara, insa doua sau mai multe pentru mediul intern; sunt mai costisitoare in comparatie cu cele simple, insa avantajul lor este ca vor ocupa mult mai putin spatiu, fiind si mai estetice; au posibilitatea de a raci mai multe incaperi simultan, insa nu sunt cea mai economica varianta pe care a-ti dori-o.

Mai exista o varianta de aparate portabile, care sunt de regula destul de mici, insa nu la fel de puternice. In unele situatii devin o solutie potrivita pentru spatiile mici si in special pentru persoanele care locuiesc in spatii inchiriate, in care nu doresc sa investeasca din propriul buzunar.

Care sunt valorile recomandate pentru aer conditionat Bacau?

Pentru incaperile cu o suprafata de 20 si 25 de metri patrati, se recomanda o valoare de 9.000 BTU, pentru suprafetele de 25-35, se recomanda o valoare de 12.000 BTU, iar pentru cele mai mari de 70 de metri patrati, va puteti orienta pentru o valoare de 24.000 BTU.

Este foarte important sa respectati aceste valori, deoarece doar asa veti avea parte de confortul termic dorit. Insa, asigurati-va de faptul ca durata de viata a sistemului nu va fi afectata negativa de eventualele suprasolicitari.

Performantele energetice ale unui aparat de aer conditionat Bacau

Pentru a putea sa depistati performantele energetice ale aerelor conditionate, atunci orientati-va dupa coeficientii SEER pentru racire (Seasonal Energy Efficeincy Ratio) si SCOOP pentru incalzire (Seasonal Coefficient Performance).

Acestia reprezinta ratia dintre energia termala eliberata in incapere si cea absorbita. Cu cat valorile coeficientilor sunt mai ridicate, cu atat aparatul este mai eficient si potrivit pentru casa dumneavoastra.

Consumul de energie al aparatului este indicat de catre clasa energetica. Aceasta va poate oferi informatii pretioase cu privire la consumul pe care-l veti avea atunci cand va veti folosi de acest aparat.

Astfel, echipamentele din clasele energetice A si A+ sunt mult mai economice in comparatie cu cele B, C sau chiar D. Diferentele pot ajunge chiar si pana la 40%.

Performanta energetica si capacitatea sistemului vor influenta direct nivelul de zgomot al aparatului conditionat ales. Cu toate acestea, modelele mai noi, recent aparute, sunt tot mai silentioase.

Acestea fiind spuse, aparatele de aer conditionat Bacau trebuie sa fie alese in functie de necesitatile personale si de caracteristicile casei dumneavoastra pentru a face cea mai potrivita alegere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest website foloseste cookie-uri pentru a ne asigura ca obtineti cea mai buna experienta. Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati Pagina Politicii de Confidentialitate.